петък, март 09, 2012

Дамски панаир на суетата

Знаете кой е най-добрият приятел на  жените, нали? Готварската печка, друг път, господа! ДИАМАНТЪТ! Той е най-предпочитаната компания от жените, както „сам”, така и в комбинация със злато или платина. И тъй като март е месец на нежната половинка от човечеството, ще се поглезим подобаващо и ще посипем със златен и диамантен прашец няколко иначе обикновени дамски принадлежности и аксесоари. Господата да си водят бележки...

ДИАМАНТЕНО ВЪЛШЕБСТВО
Диамантената огърлица безспорно е страхотен подарък за всяка жена. Все пак не е зле да разчупим малко нещата и да поръсим камъчета и другаде. Например върху мобилния ни телефон.


През 2009г., на поредния Панаир на милионерите, бе представен модел телефон на GoldVish, изработен от 18-каратово бяло злато и покрит с 120 диаманта. Уникалният апарат вече има сертификат от Книгата на рекордите Гинес за най-скъп телефон в света. Нормално – и аз си мисля, че да дадеш 1 милион евро за мобилен телефон, си е направо...рекорд!


Искате да ни подарите нова мишка за компютъра? Ровите из каталозите – безжична, розова, с пухчета, с мустачки, без мустачки. Скука-а-а! Ако искате наистина да ахнем при вида на подаръка си, доверете се на швейцарската компания Pat Says Now. Тя е измайсторила най-скъпата и вероятно най-красивата компютърна мишка в света – изработена от бяло злато, а отгоре й е „изрисувано” цветенце от 59 диаманта. Цената? Само някакви си 20 000 долара.

Неразделна част от тоалета на всяка жена с 5 букви? Точно така – чанта. Добре, добре, знаем какво винаги липсва в една дамска чанта. Само, че  на никоя от нас няма да й пука, ако аксесоарът ни е покрит със скъпоценни камъни.
Снимка:www.ladyzone-bg.com
Японският ювелир Гинза Танаки е изработил кокетна дамска чантичка от платина, украсена с 2 180 диаманта. Господа, какво са 1,6 милиона долара в замяна на доживотната ни любов към  вас?

Снимка:mediaipodmp3.blogspot.com
Към чантата чудесно би ни стояла и златна рокля с ефектен воал. Роклята струва около 250 000 долара и е изработена от същия  талантлив бижутер.



Какво е тренировката във фитнеса или парка без релаксираща музика? Нужен ни е МРЗ плейър или още по-модерният - iPod. Цените на обикновените такива варират между 150 и 200 лева. Но ще бъдем изключително атрактивни, ако извайваме фигурата си, "придружени" от един наистина бляскав вариант на музикалното устройство. Това е iPod Shufle, инкрустиран с 430 диаманта и изработен в швейцарско бижутерско студио. Цената му е 20 000 долара.
За несравнимия iPod ще ни трябват и резервни слушалки. Обикновените никак, ама никак няма да подхождат на музикалното ни украшение. Нужни са ни мини аудио слушалки от колекцията "DEOD Diamond" на дизайнера Томас Хелиердал. Корпусът им е изработен от специална титаниева сплав, за да не дразни кожата. Диамантите по тях са над 100 и предлагат избор от 5 различни цвята - жълт, черен, розов, бял и коняк. Цената на комплекта е около 10 000 долара.

Снимка:men.hotnews.bg
Върхът на черешката в подаръците обаче ще бъдат диаманти от нашето собствено...ДНК! Компанията "DNA2Diamonds" създава диаманти от ДНК, извлечено от животинска козина или човешки косъм. С помощта на иновативна технология, ДНК-то се извлича от клетъчната структура на косъма. В продължение на около 2 месеца, специалистите на  "DNA2Diamonds" превръщат извлеченото  вещество в най-чистия диамант. Всеки от получените камъни е уникален като отделния индивид. Цената на неповторимия диамант варира между 2 и 18 000 долара.

ЗЛАТНИ ВРЕМЕНА
Обожаваме диамантите, но по никаква причина не бихме обърнали гръб и на златото. То също би могло да придаде изящество и стил на вещите ни.

Защо не започнем с чантата ни за лаптоп? Японската  компания "Zeus Computer|" предлага на пазара златни чантички за компютър, модел "Марс". Цената им  е 570 000 долара. Чантичките могат да бъдат украсени и с брилянти. Предлага се модел и от платина. 

Снимка:www.kontinenti.com/
Обожаваме шоколад. Вманиачени по разни диети и митове за пагубното му въздействие върху фигурата ни обаче, рядко си позволяваме консумацията му. Вкусването на шоколад е истински празник за нас, който може да стане още по-бляскав, ако ни заведете  в ресторант "Masa" в Ню Йорк и ни поръчате най-скъпия десерт в света. Той представлява шоколадов сладолед, приготвен от 28 редки вида какао, залят със сметана и покрит с 23-каратови златни прашинки, подходящи за консумация. След като си го хапнем с наслада, ще ни позволят да задържим златната чашка и лъжичката, с която се сервира, както и златната дамска гривна, закачена на чашката. Хм, за цена от 26 000 долара би следвало да е така...


Снимка:www.hometone.com






Няма жена, която да не е робиня на луксозното бельо. Бутиците се надпреварват в предлагането на красиви и скъпи модели. Но ние искаме това - оригинален златен сутиен, декориран с диаманти. Представен е за първи път на модно ревю в Сеул през юли 2009г. Моделът е оценен на 1,9 милиона евро. Не изглежда никак удобен, но нашата максима е "Красотата изисква жертви!"


Когато се събираме на сладки приказки по съседски, се стараем да направим най-ароматното и вкусно кафе, с което да почерпим гостенките си. А представете си само какво впечатление ще нправим, ако приготвяме ободрителната напитка с помощта на компанията "Capresso" и нейния разкошен златен модел кафе машина "Empressa F9"! Цената от 2 800 долара е малко височка за "кафеварка", но пък ще бъдем най-добрите домакини в квартала!

Господа, дадохме ви цял набор от идеи как да ни накарате да се чувстваме неповторими и обичани през най-женския месец от годината. Развържете кесиите си и ни зарадвайте с поне едно от посочените предложения. Повярвайте, ще ви бъдем безкрайно, безкрайно благодарни!




(Първа публикация на статията - брой Март 2010 на сп.BGBusiness Review, тематичен раздел "Стил", рубрика "Лукс". Тук се публикува със съкращения и изменения от страна на авторката. Снимковият материал е различен от този в списанието. Снимки - Интернет.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако нямаш какво хубаво да кажеш, просто замълчи :)