сряда, февруари 06, 2013

Ода за един тъжен човек


За да опиша моя приятел Коко, ще използвам любимия похват на колегата ми Владимир Станев, който дели хората не на бели, черни, бедни, богати, красиви, умни...а просто на тъжни и не толкова тъжни. Той е разказал за много тъжни хора в живота си, а аз сега ще посветя този постинг на мой тъжен френд.
Коко, наздраве! Изпроси си го, братле! ;)
Никола Ангелов – Коко...На пръв поглед съвсем обикновена двунога форма на живот. Работи, пие, спи, пуши, пере си чорапите... Но ако се вгледате по-дълбоко в душата му, ще разберете, че в действителност Коко е една много тъжна и объркана личност.
Някои го наричат Коко ЛарШа... И преди някой да ме е анатемосал и заплюл, че допускам правописни грешки, веднага уточнявам, че Коко ЛарШа няма нищо общо с ларж човек. Прозвището му идва от неква смесица между гранд фелд маршал и „лапни шаран”. Никой не може да каже кое е надделяло, но е всеизвестен факт, че Коко дълго време ни навираше във Фейсбук пространството прякора си. И не само, че не се срамува от него, ами и съвсем гордо си го носи. Само преди няколко вечери, докато отпивах от чашата си марково уиски на огромния диван в хола му, го чух да казва „Викат ми Коко ЛарШа”. И се ухили толкова самодоволно, че ми идваше да му врътна един шамар.
Откъде идва тъгата на Никола Ангелов – Коко ЛарШа... На първо място трябва да отбележим, че въпросната особа е върл фен на столичния футболен клуб „ЦСКА”. Не може да си привърженик на армейците и да не си тъжен и сдухан. Коко се опитва да прикрие отчаянието си, като поства върху моята Фейсбук стена грозни публикации против отбора ми (Само ЛЕВСКИ, оле!!!) . А докато разговаряме на сложни теми като „задължително ли е суингърите да са сключили църковен брак и как се отнася църквата към подобни изпълнения”, той вметва по едно „К*р за Левски!”
Тук се сещам за една любима колежка от ФЖМК – Лора, която неотдавна се питаше следното (карам по спомени): „Ако пийнала левскарка срещне на пуста улица в Студентски град още по-пийнал, но адски симпатичен младеж...екзестенциалният въпрос тук е „Ще има ли в крайна сметка к*р за „Левски?” И аз, седейки на дивана онази вечер, се питах същото „Ще има ли к*р за „Левски?” и „Пак ли ЦСКА ще му го набие...?”
Но това не е важно. Да продължим да нищим причините за тъгата на Коко ЛарШа.
Не е никак за подценяване и тъжния факт, че Коко е фен също така и на гореспоменатите сексуални развлечения, наречени „суинг”. Това е мероприятие, при което некой го набива на жена ти пред теб, ти на неговата...и изобщо става едно меле от пот, въздишки и скъсани прашки, след което нямаш никакво право да питаш половинката си дали ти е вярна...
Коко с неистови усилия се опитва да ме въвлече в това свое тъжно хоби. Опъвам се! Като магаре на лед! Защото виждам колко му е тегаво всеки път, когато го е набивал на некоя под възторжените възгласи на съпруга й. И не искам да бъда такъв тъжен човек. Дори с цената на 2 часа удоволствие!

Третата по ред, но не по значение причина за невеселото състояние на Коко ЛарШа, е култът му към чалга индустрията - песни, заведения, кифли... А бе с няколко думи - животът му е поп фолк отвсякъде! Понеделник вечер - "Ориент 33" и "усили това парче докрая", вторник - "Плаза Денс Център" и " малко го подобрих, по-добър е от преди"...Сряда, четвъртък, петък... Както пее F.O. :"Паласки се мятат на поразия, мамма миа..." Пред мен Коко твърди, че слуша ретро... И докато аз се разтапям на вечните хитове на SNAP и поклащам бедра на дивана, той си мисли "Таа па! На ква ми се прай?! Не ми дава да си пусна Ивана... Изобщо знае ли коя е Ивана?! И ше ми се прай на мацка тука... Пикла!"

Стигнахме и до объркването. То се диктува от тъжната действителност, че в Коко живеят няколко личности наведнъж. И всяка го тегли в различна посока. Една иска да е футболист и да печели сърцата на феновете с екипа на "Дубъла на Барса". (не питайте, гледах също толкова тъпо като вас, като го чух. Но вие сте късметлии, че не сте виждали снимки!!!) Друга иска да е автомобилен съзтезател и да си повръща обяда след поредната победа при "Траянови врата". Третата иска да е интериорен дизайнер и да обзавежда къщи в мутробарок стил. Четвърта иска да е просто луд купонджия, който да тресе паласките на кифлите в "Ориент 33", да смуче марковото си уиски и да гледа порно с немски субтитри.

Когато го питам коя личност би си избрал и коя наистина иска да бъде, Коко тъжно отговаря "Всичките" и ми поства "К*р за "Левски!" на стената.

Това е той в действителност - сбор от моножество тъжни и объркани личности. Едно съцветие от високи скорости, бърбън, чалга мелодии, суинг партита, адреналин, потни футболни фланелки и "К*р за "Левски"!

Много ме дразни. И адски много ме натъжава. Обаче не заменям неговото "Пусни другото порно клипче, бе, тва е тъпо" в 7 сутринта за нищо!!!

Щот съм ЛарШ ;)
(Статията е публикувана за първи път във vanesa83g.blog.bg, на 18.06.2012)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако нямаш какво хубаво да кажеш, просто замълчи :)