неделя, февруари 05, 2012

Разни хора, разни психични отклонения...

 
Великата книга на рекордите „Гинес” е  годишен справочник с международно признати световни рекорди. Сама по себе си пък книгата е рекордьорка по продажби. Освен природни феномени и крайности, до страниците на Гинес се опитват да се доберат всякакви откачалки, извършващи безумни, странни и на моменти доста плашещи действия. Някои от тях просто могат да бъдат вписани в графата „Рекорди по тъпота”. И ако ние се гордеем с нашата световна шампионка и рекордьорка по спортна стрелба Мария Гроздева, с какво ли се гордеят майките на олигофренясалите кандидати за „Гинес” в тази статия? Иде реч за ТОП 15 на най-странните и безумни рекорди, сътворени от човека (естествено, на никоя птица няма да й хрумне да плюе мляко с окото си, например).

15. Биволско търпение
Частично парализираният по време на военната си служба във Виетнам Лес Стюърт от Австралия напечатал словом и с един пръст – цифрите от 1 (едно) до 1 000 000  (един милион) само за някакви си 16 години. Как да не му завидиш на спокойствието на тоя човечец? Обаче работа като машинописка едва ли ще си намери.

14. SMS  ли чакаш ти?
Толкова бързо мога да пиша смс на мобилния си (когато не е touch разбира се), че дори мисълта ми се движи по-бавно от пръстите. Има обаче един ентусиаст, който направо ме засрамва. Бен Кук от САЩ е написал 160 знака на телефона си за 42.22 сек. Като при това смс-ът не е бил палава покана към гаджето му, а някакви брътвежи за пираните...

13. Das ist wunderbar!
Един истински мъж трябва да може да откопчее сутиен с една ръка за стотни от секундата. Или поне докато на дамата не й се е изпарил меракът. Немецът Томас Фогел може да разкопчае пък 56 сутиена за 1 минута. Ya, das ist fantastish!

12. Да ти затрепери брадичката
На Франкс Салваторе от САЩ сигурно наистина му трепери брадичката, но не от внезапно връхлетял порив за рев, а заради рекорда, който поставя през 2006 г. и до днес тренира да подобри – той успява да балансира на брадата си 18 касетки за мляко с общо тегло 40 кг за 11.53 сек.

11. Гимнастички по цвички
Ако имаш гадже акробатка, си направо за завиждане – то ще е едно въртене в кревата, едно сукане... Акробатката Лесли Типтън от САЩ може да постави 6 яйца в 6 чашки за 57 секунди с краката си. А си представи сега какъв късметлия е приятелят й!

10. Поза „Ръчна количка”
Не става въпрос за най-продължителен секс чрез въпросната поза от  „Кама Сутра”. Успокой топката, тигре! Става дума за следното – Базил и Къруин Милър от Барбадос поставили рекорд за най-дълго изминато разстояние като човешка количка с едно колело – 50 метра за 15.56 сек.

9. Тласкане на гюле, пардон...пералня!
След 28-мия ремонт на пералнята, нервите ти не издържат и изхвърляш старата бракма на бунището и се редиш пред гишето „Бяла техника на лизинг”. Бил Линдън от Австралия превърнал този апокалиптичен момент в рекорд – той метнал своята предала богу дух пералня на цели 3.36 м разстояние.

8. Къде си тикаш носа?
Или по-точно трябва да попитам :”Какво си тикаш с носа?” За теб не знам, но Ашрита Фърман от САЩ поставила рекорд за най-бързо тикане на портокал с нос в разстояние на 1 миля. Използвала зелен плод, щото се търкалял по-бързо от зрелия. Виж ти логика!

7. Съскащата вана
Ако Митьо Пищова пълни „жакузито” си със секси златни рибки със силиконови джучки, Джаки Биби прекарва свободното си време в опит да постави рекорд в стоене във вана с най-много отровни змии. И успява – през 1999г. тексасецът споделя банята си със 75 живи и злобно съскащи гадинки. След което и той остава жив! Слава Богу!

6. Дървена главо-о!
Имам приятел, който троши яйца в главата си, обаче все още никой не го е поканил да поставя някакъв рекорд. Може да смени предмета на трошене, например с диня. Като Джон Олуд от Австралия, който разбива 40 дини в главата си за една минута. Ей на това му се вика дебела глава!

5. Шамар с крак
Имаше една стара песен на „Гумени глави” – „Ще ти наритам главата”. Рекордьорът в следващата дисциплина спокойно би могъл да им отговори:” Не, благодаря, мога и сам!” Коуди Уордън от САЩ ритнал собственокрачно челото си цели 77 пъти за 1 минута. А на бас, че му хлопа дъската!

4. Да плуваш като айсберг
Мечта на моя приятелка  е да плува с делфини. Ъ, то всеки за това си мечтае, когато предозира с “Animal Planet”. Ама я да се пробва да плува с айсберги, де! Абсолютният шампион по това е холандецът Уим Хоф. Рекорд – 58 метра за 1 минута.  Той дори не използва специална екипировка, а само нахлузва банските “Speedo” и пори ледените води.

3. Нашмъркал се
Нямам предвид рекорд по надрусване, прибери белия прах, гринго! Тук става дума за смъркане на...риби. Индиецът Виджайакумар се научил да засмуква риби през задната част на устата си и да ги изкарва през носа. Рекордът му е 8 парчета за 1 минута. На това викам му аз „да ти излезе вечерята през носа!”

2. Да живее пиърсингът!
Животът на Ханибал Хелмурто от Германия бил доста скучен и той разведрявал дните( а и собственото си тяло) с татуси и пиърсинги. След като не останала ненашарена част от него,си рекъл”Що не взема да си закача и един бус!” И го направил! Психото държи рекорда за най-тежко превозно средство, теглено с куки, окачени за кожата! Нямам коментар.

1. Оле закачи очички
Кожата е разтегливо понятие, както разбрахме от позиция номер 2. Как стои въпросът с клепачите ни обаче? Отнесете този въпрос към Дъг Чангшенг от Китай, който изтеглил 1.5 тонен автомобил чрез въжета, закачени за клепачите му. Тия азиатци – то не стига, че очите им настрани дръпнати, ами те и напред искат да ги разтеглят...Шантаво!

Излишно е да споменавам отново, че има изпаднали от класацията „чупители” на рекорди. Но какво да направя като има изискване за обем на статиите все пак? А и що трябва аз да се бъхтам, а вие блажено да ми се изтягате на дивана и да четете наготово? Я си купете тазгодишния „Гинес” и се образовайте. А ако сте решили да се пънете за рекорд, експертите от „Гинес” предупреждават: „Опитите за поставяне и подобряване на световни рекорди са опасни. Първо трябва да се получи подходящ съвет!” А аз допълвам – и подходяща диагноза от психиатър!

Ханибал Хелмурто/Снимка: www.studentbeans.com
Уим Хоф/Снимка: www.ikirov.ru


Лесли Типтън/Снимка: benchtalks.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако нямаш какво хубаво да кажеш, просто замълчи :)